Woningbouw

Ooms architecten werkt veel voor particulieren en door te participeren in de Architectenwinkel in Amersfoort en het deelnemen aan beurzen hebben wij afgelopen jaren veel woningbezitters gesproken en denken wij de diverse behoeften goed te kennen.
Voor particulieren bieden wij een compleet pakket aan, waar de klant vrij is om keuzes in te maken.

De verschillende werkzaamheden op een rij:

1. Nieuwbouw
Voor een overzichtelijk honorarium een scan maken van een kavel met investeringsraming. Voor deze raming hebben wij een uitgebreid programma ontwikkeld, waar alle kosten in zijn opgenomen, zodat de opdrachtgever niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

2. Verbouw/aanbouw
Maken van ontwerpen voor verbouwingen/uitbreidingen van woningen en het (indien nodig) aanvragen van de omgevingsvergunning.

3. Bouwbegeleiding
Het bieden van bouwbegeleiding, onder andere het zoeken van een uitvoerende partij, het beoordelen van offertes, het begeleiden van de aannemer in tijd en kwaliteit, het maken van een rapport bij de oplevering e.d. Een steun in de rug voor de opdrachtgever!

Uiteraard kunnen wij een ontwerp maken. In onze ontwerpen hebben wij veel aandacht voor ruimtelijkheid en een gezonde leefomgeving door onze kennis van Cradle2Cradle, circulair bouwen en Healing Environment(s). Wij vertellen u graag wat dit inhoudt!
Wij werken met een BIM 2D/3D tekenprogramma waardoor er geen onderlinge verschillen tussen tekeningen onderling en 2D en 3D weergave meer mogelijk zijn.

Wij benaderen gebouwen vanuit het exterieur en vanuit het interieur.
Indien u graag het ontwerp compleet wil hebben met een interieur ontwerp hebben wij een vaste samenwerking met een ervaren interieur architecte en een interieur styliste.

Verder hebben wij veel aandacht voor het kostenaspect.
Bij nieuwbouw wordt het ontwerp gebaseerd op een uitgebreide investeringsraming en bij een verbouwing/uitbreiding op kengetallen, op basis van recente ervaring. De investeringsraming is heel compleet met inrichting, terrein, honoraria etc. zodat u geen kostenposten kunt vergeten.
In een later stadium kunnen wij ook een raming van een kostendeskundige en/of prijsaanvraag bij een aannemer verzorgen. Zo stemmen wij uw wensen af op uw budget.

Als u de optie bouwbegeleiding kiest maken wij een technische omschrijving van het ontwerp, verzorgen wij de aanbesteding en beoordelen wij de offertes. In goede samenspraak met de aannemer (s) is het ons recent meerdere malen gelukt de opdrachtgever met besparingen te verrassen.
Tijdens de bouw kunnen wij als intermediair fungeren tussen opdrachtgever en aannemer en maken wij o.a. een opleverings-rapport.

Zo kunnen wij de meeste zorgen uit handen van de klant halen voor een prijs die, indien gewenst, inzichtelijk kan worden gemaakt in een gespecificeerde open begroting. Tijdens elke verschillende fase van het proces willen wij u graag regelmatig persoonlijk spreken. Onze ervaring is, dat de klant dan meer inzicht krijgt in de keuze mogelijkheden van elke fase van het proces.

Tijdens het ontwerp proces bevalt de werkwijze, waarbij wij de opdrachtgever op alle belangrijke momenten persoonlijk spreken en samen tot beslissingen komen van twee kanten het beste.
Voor een eerste oriënterende gesprek brengen wij geen kosten in rekening. Het maken van een afspraak is ook op de zaterdagochtend mogelijk.

Als u interesse heeft neemt u gerust contact op!