Villa Levensloop

Categorie
Nieuwbouw
Opdrachtgever
Gemeente Amersfoort
Jaar
2016
Duurzaamheid
Ja
BIM
Ja

Op verzoek van de gemeente Amersfoort hebben wij een ontwerp gemaakt voor éen van de kavels op het heuvelachtige terrein van het voormalige ziekenhuis. De villa bestaat uit een transparante houten verdieping op een massieve, gemetselde onderbouw. In de onderbouw op de begane grond bevinden zich de slaapkamers en badkamer, op de verdieping de woonmaker en keuken. Dit kan zowel in het ontwerp als tijdens de levensloop van de bewoners worden omgedraaid. Beide lagen hebben door het niveauverschil op de kavel aansluiting op de tuin.

In het bijgebouw bevindt zich de garage waarvan het dak een terras is wat aansluit op het terras van de woonverdieping. Door het bijgebouw te voorzien van deels begroeide gevels toont het zich niet als bijgebouw maar is het op een natuurlijke manier opgenomen in het terrein.

 

De villa is gedacht in zoveel mogelijk groene materialen als hout en deels voorzien van begroeide daken en gevels.

Het interieur is een voortzetting van het exterieur en de tuin is op beide lagen onderdeel van het huis.  Zo loopt in de hal de trap visueel door van buiten naar binnen en lopen de terrassen door de grote glazen gevels van de slaapkamers en de woonkamer visueel door van buiten naar binnen. Materialen die buiten zijn toegepast worden ook in het interieur terug gevonden, zo is het dak binnen en buiten aan de onderzijde van hout.

Het ontwerp is ook al dan niet in aangepaste vorm te realiseren op éen van de andere kavels. Meer informatie over de verkoop van de kavels vindt u hier.