Woningen

Villa Levensloop 2.0 (2019)

Ooms architecten ontwerpt en tekent (verbouwingen van) woningen voor particulieren. Wij  hebben afgelopen jaren veel (aanstaande) woningbezitters gesproken. Door de deelname aan diverse beurzen, als participant van de Architectenwinkel in Amersfoort en als Findio Verbouwcoach. Het Findio Verbouwcoach concept werd aanbevolen door vtwonen en was onderdeel van het tv-programma ‘Verbouwen of verhuizen’ op Net5.

Zo denken wij de behoeften inmiddels goed te kennen. Voor het verbouwen van woningen bieden wij een compleet pakket aan, waar de particuliere klant vrij is om keuzes in te maken. Voorop staat de realisatie van kwaliteit, architectonisch, bouwkundig en financieel. Tegen vaste prijzen zodat u weet waar u aan toe bent.

De verschillende opties:

Woningbouw Villa
Villa Apeldoorn (2018)

 

Nieuwbouw
Voor het inzicht in uw investering maken wij op basis van een inventarisatie van uw wensen  eerst een investeringsraming. Voor deze raming hebben wij een uitgebreid format ontwikkeld, waar alle kosten in zijn opgenomen. Verrassingen achteraf worden zo voorkomen. Ook voordat de kavel door u is aangekocht kunnen wij een ontwerp met kostenoverzicht maken.

Woningbouw verbouwing Amersfoort
Verbouwing woonhuis Amersfoort (2017)

 

Verbouw/aanbouw
Voor verbouwingen/uitbreidingen van woningen maken wij ontwerpen. Indien nodig het aanvragen van de omgevingsvergunning. Wij kunnen snel beoordelen of dit nodig is.

Ontwerp
In onze ontwerpen hebben wij veel aandacht voor ruimtelijkheid en een gezonde leefomgeving met een warme uitstraling. Wij werken met een gecombineerd 2D/3D tekenprogramma waardoor er geen onderlinge verschillen tussen tekeningen onderling  meer mogelijk zijn. Wij benaderen ontwerpen vanuit het exterieur en vanuit het interieur.

Villa Amersfoort (2015)

Interieur
Indien u graag het ontwerp compleet wil hebben met een interieur ontwerp kunnen wij dit voor u verzorgen. Voor meerdere grootschalige projecten hebben wij dit in eigen beheer verzorgd. Ook hebben wij een vaste samenwerking met een ervaren interieur architecte en een interieur styliste.

Bouwbegeleiding
Als u de optie bouwbegeleiding kiest maken wij een technische omschrijving van het ontwerp, verzorgen wij de aanbesteding en beoordelen wij de offertes. In goede samenspraak met de aannemer (s) is het ons recent meerdere malen gelukt de opdrachtgever met besparingen te verrassen. Tijdens de bouw kunnen wij als intermediair fungeren tussen opdrachtgever en aannemer. Wij maken dan o.a. een opleveringsrapport en beoordelen de meer- en minderwerk opgave van de aannemer.

Verder hebben wij aandacht voor het kostenaspect. Bij nieuwbouw wordt het ontwerp gebaseerd op een uitgebreide investeringsraming en bij een verbouwing/uitbreiding op kengetallen. In een later stadium kunnen wij ook een raming van een kostendeskundige en/of prijsaanvraag bij een aannemer verzorgen. Zo stemmen wij uw wensen af op uw budget.

Bouwinspectie
Ook verrichten wij bouwinspecties bij de oplevering van een nieuwe woning in een project. Of bij de aankoop van een bestaande woning.
Bij bestaande woningen gebouwd voor 1994 is het bijvoorbeeld van belang te controleren of er vermoeden bestaat op aanwezigheid van asbest in de woning.

Naast een bouwkundige inspectie geven wij u dan meteen advies of uw wensen volgens ons  in deze woning kunnen worden gerealiseerd. En tegen welke kosten. Uw investering kunnen wij dan afzetten tegen de ontwikkelingen, die wij in de markt als architect zien. Zodat u meer inzicht krijgt in de mogelijke waarde ontwikkeling van het object.

Zo kunnen wij de meeste zorgen uit handen van de klant halen . Tijdens de verschillende fase van het proces spreken wij graag regelmatig persoonlijk met de klant. Onze ervaring is, dat u dan meer inzicht krijgt in de keuze mogelijkheden van elke fase van het proces en we samen tot beslissingen komen.

Als u interesse heeft neemt u gerust contact op!