Levensloopbestendig maken woonhuis

Voor een familie in Lelystad hebben we de woning levensloopbestendig gemaakt. Levensloopbestendig bouwen is een specialisme van Ooms architecten.

Oplevering

Levensloopbestendig bouwenOp de begane grond de keuken verplaatst, een badkamer gebouwd en een slaapkamer toegevoegd in de nieuwe aanbouw. Alle nieuwe ruimten toegankelijk voor een rolstoel.

Het ontwerp van het exterieur de nieuwbouw is zodanig bedacht, dat er een nieuw geheel ontstaat. De dakrand loopt door en het metselwerk van de bestaande bouw is ook toegepast in de nieuwbouw.

Door de markt omstandigheden was het een grote uitdaging om een geschikte aannemer te vinden met tijd om het project uit te voeren. We hebben die uiteindelijk gevonden in de vorm van Bouwbedrijf Van Pijkeren uit Dalfsen.
Het project heeft daardoor ook een langere doorlooptijd dan eerder verwacht. Van eerste schets tot oplevering heeft 2 jaar in beslag genomen. Naast het ontwerp- en tekenwerk heeft Ooms architecten voor de familie ook de bouw begeleid. In september 2021 hebben we de bouw opgeleverd.