Ouderen met dementie: bouw gestart In de Luwte

Ouderen met dementie: bouw gestart In de Luwte

Het nieuwe zorgcentrum In de Luwte voor ouderen met dementie is gesitueerd aan de Wilhelminalaan in Ermelo. Het zal in februari 2022 in gebruik worden genomen. Het komt naast het Buurtzorgpension aan de  Julianalaan 25a waar Ooms architecten ook verantwoordelijk is voor het ontwerp.

Warm thuis
Het ontwerp voor In de Luwte is in nauwe samenwerking met de stichting ZorgNvrij te Ermelo gemaakt. Deze stichting biedt in haar zorgvilla ‘In de Luwte’ aan de Hamburgerweg in Ermelo al sinds 2009 een warm thuis voor 9 ouderen met dementie. Persoonlijke aandacht en activering van de bewoners staan centraal.

Het zorgcentrum zal ruimte geven aan wonen met zorg voor 22 ouderen met dementie verdeeld over 2 groepen. Op de 1e verdieping worden 12 appartementen gebouwd voor ouderen, de Groene Oase . De zorgvilla van In de Luwte aan de Hamburgerweg zal gesloten worden.

Healing environment
Het resultaat van ons onderzoek naar Healing environment is een ontwerpmodel voor kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen met dementie. Belangrijke aspecten zijn:
– het thuisgevoel;
– herinneringen aan vroeger;
– oriëntatie;
– licht;
– prikkels: beweging en beleving;
– (zicht op) natuur;
– hygiëne.
Over Healing environment kunt u hier meer lezen.

Bouw
Het bouwproces is door Vestaal Vastgoed voor de Stichting Salem Ermelo begeleid. Bouwkundig aannemer is Van Panhuis Bouw uit Ermelo.


Comments are closed.