Projectontwikkeling hotel met appartementen

Jaar
2014
Projectontwikkeling
Ja

Het project ligt aan een havenfront en heeft daardoor een prominente positie in het gebied. In het ontwerp is mede daarom gekozen voor een schuin oplopend bouwvolume. Hierdoor heeft het een referentie van een zeilschip, wat als een knipoog mag worden beschouwd naar de historie van de stad aan het water. De in dit volume opgenomen appartementen hebben hierdoor ook de mogelijkheid van een terras op het zuiden met zicht richting de oude binnenstad. Het schuine dakvlak leent zich ook goed voor de plaatsing van zonnepanelen. Er is naar gestreefd om ook zoveel mogelijk andere appartementen/woningen ruimtelijk bijzonder te maken.

In de verhoogde plint bevindt zich aan de ene zijde van de onderdoorgang horeca met annex de entree van het hotel met vergader accommodatie en aan de andere zijde van de onderdoorgang commerciële ruimte.

De parkeergarage is splitsbaar in een gedeelte voor het hotel en voor de woningen, met een eigen in– en uitrit. De stadswoningen zijn ook bereikbaar vanuit de parkeergarage. Op het dak van de garage is een binnenhof die als een binnenstedelijk plein in de steden-bouwkundige looproute ligt.