Waterstof tanken en elektrisch laden op De Wieken

Waterstof tanken en elektrisch laden op De Wieken

De beste km is de km die je niet maakt. Als het niet anders kan, dan graag emissievrij, door te fietsen, het OV te gebruiken of: door je auto elektrisch te laden of met waterstof te tanken. Vanaf het voorjaar kan dit op De Wieken!

Op 21 oktober 2022 is de bouw officieel gestart met een mooi evenement op het bouwterrein.

Het gaat werkelijkheid worden.
Door het doorzettingsvermogen van Fountain Fuel en een aantal Amersfoortse ondernemers.
Door de ondersteuning van de Gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht.

We namen het samen met Parkmanagement De Wieken Vinkenhoef op in het plan van aanpak voor verduurzaming (2018). Nu krijgt het een mooie plek op ons bedrijventerrein. Het tweede waterstoftankstation in de Provincie, de 11e van Nederland.

De gemeente Amersfoort denkt in het transitiepad mobiliteit in de publicatie Amersfoort CO2 neutraal (2018) aan onder andere deelauto’s. En het in stappen stoppen met fossiel busvervoer. Op de Kleefse Waard (Arnhem) rijdt een bus op waterstof tussen Arnhem en Apeldoorn. De leverancier van de waterstof, het bedrijf HyGear, is op het bedrijventerrein zelf gevestigd.

Het inspireerde ons om een multimodale hub op te nemen in het plan van aanpak. Het zero emissie station is het resultaat. Op een multimodale hub worden verschillende vervoersdiensten ruimtelijk gebundeld. In Offenberg (Duitsland) functioneert het met behulp van internet applicaties .De realiteit heeft het multimodale karakter inmiddels achterhaald. Amersfoort zet nu vol in op deelvervoer, deels gebaseerd op free flow en niet station based.

We wachten in spanning af op de opening!

Meer over waterstof vind je op de site van Fountain Fuel en in de serie waterstof tot praten.

Afbeelding: Fontain Fuel en Wiegerinck Architecten