Dubbel grondgebruik bij seniorenwoningen

Dubbel grondgebruik bij seniorenwoningen

Vier woningen werden er zeven. Auto’s parkeren in de garage. Dubbel grondgebruik noemen we dat.

Bouwgrond wordt in Nederland steeds schaarser, met name in en om de steden. Steeds meer projecten passen dubbel grondgebruik toe. De beschikbare grond wordt zo intensiever benut (architectenweb). Bijkomend voordeel: het terrein is zo ook vrij van auto’s.

De behoefte aan seniorenwoningen in Woudenberg is groot. Zes van de zeven woningen waren in no-time verkocht. De woningen worden rolstoeltoegankelijk en er komen twee liften naar de parkeergarage.

De garage is gemaakt van beton en een beetje staal. We willen graag zo duurzaam mogelijke materialen toepassen, die gebruiken we nu in alles wat boven op de garage komt. De opbouw, in houtskeletbouw, is zo licht, dat er nauwelijks dragende elementen in het midden van de garage nodig zijn. Een besparing in materiaal en het geeft een makkelijke indeelbaarheid en eventuele latere herindeelbaarheid. De betonvloer verdeelt de krachten. De installaties worden onder en niet in de begane grondvloer aangebracht. Zo kan je er altijd goed bij.

De woningen worden energieleverend en krijgen naar verwachting het hoogste energielabel A++++. Wat ons betreft het nieuwe normaal voor de woningbouw. Batterijen in de garage gaan we gebruiken om overtollige energie in op te slaan.

Meer weten over dit unieke project? Lees hier verder of neem gerust contact op.