Woningen voor senioren Woudenberg


Woningen voor senioren Woudenberg

Energieleverende woningen voor senioren, met dubbel grondgebruik, een houten draagconstructie en architectuur passend bij de locatie.

Vier woningen voor senioren werden er zeven. Auto’s parkeren in de garage.

Dubbel grondgebruik

Bouwgrond wordt in Nederland steeds schaarser, met name in en om de steden. Steeds meer projecten passen dubbel grondgebruik toe. De beschikbare grond wordt zo intensiever benut (architectenweb). Bijkomend voordeel: het terrein is zo ook vrij van auto’s.

De behoefte aan woningen voor senioren in Woudenberg is groot. Zes van de zeven woningen waren in no-time verkocht. De woningen worden rolstoeltoegankelijk en er komen twee liften naar de parkeergarage.

Houtskeletbouw

De garage is gemaakt van beton en een beetje staal. We willen graag zo duurzaam mogelijke materialen toepassen, die gebruiken we nu in alles wat boven op de garage komt. De opbouw, in houtskeletbouw, is zo licht, dat er nauwelijks dragende elementen in het midden van de garage nodig zijn. Een besparing in materiaal. En het geeft een makkelijke indeelbaarheid en eventuele latere herindeelbaarheid. De betonvloer verdeelt de krachten. De installaties worden onder en niet in de begane grondvloer aangebracht. Zo kan je er altijd goed bij.

De woningen hebben een lage Milieu prestatie. Veel lager dan het Bouwbesluit vereist. Wij willen graag dat onze projecten Paris Proof zijn. Binnen de klimaatafspraken van Parijs.

De houtskeletbouw is geprefabriceerd. Het heeft als voordeel, dat er minder afval is op de bouwplaats. De elementen zijn direct gemaakt uit het 3D model van de leverancier. Een garantie voor nog minder afval, het past altijd. Het bespaart ook bouwtijd. Er wordt als het ware op twee plaatsen tegelijk gewerkt aan het project. Prettig voor de kopers. Die kunnen er sneller wonen en hebben minder renteverlies.

Zonnepanelen als dakbedekking

Veel glas op het zuiden en veel minder op het noorden. Vierkante plattegronden zorgen voor een optimale verhouding tussen gevel en oppervlak. Een minimaal omhullend oppervlak waar warmte verloren kan gaan.

Alle daken, op zuid én noord zijn voorzien van zonnepanelen. Het hele dakvlak: zonnepanelen als dakbedekking. Batterijen in de garage gebruiken we om overtollige energie in op te slaan. Warmtepompen zorgen ervoor, dat er geen gasaansluiting nodig is.

De woningen zijn energieleverend en krijgen naar verwachting het hoogste energielabel A++++. Wat ons betreft het nieuwe normaal voor de woningbouw.

Meer weten over dit unieke project? Neem gerust contact op.

This post is also available in: Engels